İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.01
36,5949 %0.01
3.429.900 %0.29
3.064,76 0,37
Ara
MUHALIF GAZETECILIK HABERLER Yenişehir’de balıkçı tezgâhları şenlendi

Yenişehir’de balıkçı tezgâhları şenlendi

Yenişehir’de balıkçı tezgâhları şenlendi

1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla denize açılan balıkçılar Bursa’nın Yenişehir ilçesinde salı günleri kurulan pazarda satışa başladı.

Gürhan ADANA / BURSA (İGFA)- Bursa’nın Yenişehir ilçesinde salı günleri kurulan ilçe pazarında balıkçı tezgâhları şenlendi. Vatandaşlar daha çok hamsi, sardalya ve palamudu tercih ediyor.

Önümüzdeki günlerde havaların soğumasını beklediklerini belirten balıkçı Serkan Bozkurt, “Palamut yağmur yağışıyla birlikte daha da irileşecek. Hamsiler soğuk kış günlerinin en çok tercih edilen balığı olmaya devam edecek” dedi.

Yenişehir pazarında tazgâh açan balıkçılardan Hasan Gören ise göl balıklarının satışının istedikleri seviyede olduğunu anlattı. Gören, “Sarıbalığın kilosu 150 TL, yayının kilosunu ise 200 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlardan satışına başladık” diye konuştu.

Balıkçı Hasan Kırtay ise sezonun ilk satış gününde bekledikleri kazancı sağladıklarını anlattı. Kırtay, önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını ve vatandaşların bol bol balık yiyeceğini vurguladı.

İlçe pazarından alışveriş yapan vatandaşlar balık bollaşınca fiyatların da gerileyeceğini umduklarını ifade etti.

Hamsinin kilosu 200 TL, sardalyanın 100 TL, çupranın 250 TL, uskumrunun 150 TL, Norveç somonunun 350 TL, Karadeniz levreğinin 270 TL, istavritin 150 TL, mezgidin 150 TL, barbunun ise 350 TL’den satılıyor. Tane olarak satılan yerli palamut 100 TL, buzlu palamut ise 50 TL’den alıcı buluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *