"Kadın Bedeni 200 Milyon Yıllık İnsan Evrimini Nasıl Yönlendirdi?" kitabının ünlü yazarı Cat Bohannon, erkeklerin kendi bedenlerindeki “iki küçük ölüm külçesini" ortadan kaldırdıkları anda daha uzun yaşayabileceklerini öne sürdü.
Bohannon, kısırlaştırmanın "erkek memelilerin daha uzun yaşamasını sağlamanın etkili bir yolu" olduğunu iddia etti. Bu etki, 20. yüzyılın ortalarında, genellikle akıl hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve hadım edilen Amerikalı ve Koreli hadımlarda gözlendi.
Testisler aslında ölüm topları
"Kendinizi hadım ettirebilirsiniz, ancak bunu evde denemeyin" diye konuşan Bohannon, "yaşamları boyunca daha çok ereksiyonda bulunan erkeklerin, daha yüksek oranda kansere yakalandığı da gözlemlendi. Testisler, aslında ölüm topları" dedi.
Current Biology dergisinde yayınlanan 2012 tarihli bir çalışma, 1556 ile 1861 yılları arasında doğan 81 hadımın ortalama ömrünün 70 yıl olduğunu ve bu sürenin benzer sosyoekonomik statüdeki hadım olmayan erkeklerin ömründen 14 yıl ila 19 yıl daha uzun olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, çalışmanın “erkek cinsiyet hormonlarının erkeklerin yaşam süresini kısalttığı fikrini desteklediği” sonucuna vardı.
Bohannon, "Bir gün yapay rahimler ve testisler kullanıyor olacağız ve bu ilkellik de son bulacak. Uzun zaman alacağını sanmıyorum" diye konuştu.