İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4835 %0.01
36,5870 %-0.01
3.432.602 %0.06
3.066,55 0,43
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Google'dan gazeteciler için eğitim programı

Google'dan gazeteciler için eğitim programı

Google, Haber İnisiyatifi (GNI) dijital habercilik eğitim programı ile gazetecilerin dijital becerilerini geliştirecek,  yeni araç ve teknolojileri kullanabilmelerini sağlayacak bir eğitim programı başlattı.

Program, gazetecilerin yanlış bilgi ile mücadele edebilmesi, kitle ile iletişim kurabilmesine destek olmayı hedefliyor.  Türkiye'den de başvuruları açılan Google Haber İnisiyatifi (GNI) dijital habercilik eğitim programı ile güçlü ve bağımsız  medya da destekleniyor.

Eğitim programının içeriğinde neler var?

Dijital habercilik eğitim programı ile  gazetecilere Google Arama'yı daha iyi kullanmaktan hesapların güvende tutulmasına kadar bir çok konuda destek olunmasını hedefleniyor. Eğitim programının içeriğinde Pinpoint ile büyük belge koleksiyonlarından nasıl yararlanılacağı,  Google Trendler ve Google Alerts, Google Haritalar gibi Google'ın bir çok özelliğinin mesleki fayda sağlayacak şekilde kullanımının öğretimi de var. 

YouTube, Data GIF Maker, Flourish, Podcast, Earth Studio ve Pinpoint gibi araçlar aracılığıyla katılımcılar, kendilerini internette anlatmak için yeni yolları öğrenebilecek. Bu eğitimde YouTube ve YouTube Shorts'u daha iyi kullanma ipuçlarından YouTube'daki Podcast'lerin avantajlarına kadar pek çok konu ele alınacak. Data GIF Maker, Flourish ile veri görselleştirmeye ve Earth Studio'da ilgi çekici videolar oluşturmanın ipuçları paylaşılacak. Eğitim, ayrıca veri gazeteciliği araçlarına da değinerek tutarlı verileri ve kaynakları bulmanın yanında veri doğrulama, temizleme ve analiz etme konularında da rehberlik edecek bilgiler içerecek.

Yanlış bilgiyle mücadele tekniklerini 

Arama, Factcheck Explorer, Invid, Coğrafi Konum ve Görsel Doğrulama gibi araçların tanıtılmasıyla gerçekleşecek eğitimde, yanlış bilgiyle mücadele etme noktasında kapsamlı bir araç seti sunulacak. Programda değiştirilmiş görselleri ve manipüle edilmiş videoları tespit etmekten yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmaya kadar gazetecilerin internetteki yanlış bilgiyle mücadelesine yardımcı olacak araçlar incelenecek.

Eğitime kimler başvurabilir?

Programa, düzenli yayın takvimi olan, özgün ve güncel içerik üreten ve en az bir yıldır faaliyet gösteren serbest veya bir medya kuruluşunda (basılı gazeteler, çevrimiçi haber siteleri, TV kanalları, radyo veya dergiler) çalışan gazeteciler ya da bünyelerinde çalışan gazeteciler adına medya kuruluşlarının yöneticileri veya sahipleri başvurabilir.

Eğitime nasıl başvurulabilir?

Ortalama 3,5 saat süren eğitime başvurmak için  buradan formun doldurulması gerekmektedir. Google, formu dolduran katılımcı adayları le iletişime geçecek. Program sonunda katılımcılar, katıldıkları her oturum için bir sertifika da alabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *