Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanı’na ithafen yazdı: "Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanı’na ithafen yazdı: "Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin!"
Abone ol
Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye ve Fransa arasında süren yabancı okul krizine ilişkin kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’e sert bir şekilde tepki gösterdi; “Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin!” vurgusunda bulundu.

Türkiye’deki yabancı okulların MEB sistemine bağlanacağı ya da Türk öğrenci alamayacağı yönünde düzenleme yapılması gündemde. Yabancı okulların eğitim sisteminin daha iyi olduğunu savunan Şengör, “Niçin sayısız yurttaşımızın çocuklarını o okullara sokabilmek için çalıştıklarını zannediyorsun. Niyetleri çocuklarının Atatürk ilkeleri, yani sağlıklı aklın doğrultusunda, uygar bir ortamda yetişmelerini sağlamak, senin gericileştirmek niyetinde olduğun okullardan kaçırmaktır” diye yazdı.

Şengör, “Fransız liselerinden çek elini…” başlıklı yazısında, “Umarım bu ülkenin insanları senin ve hempalarının oturdukları koltuklardan, trollerinin de X’den uzaklaştırılmalarını sağlayacaktır. Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin. Bunu tüm velîlerin idrak etmelerini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün gazeteci Fatih Altaylı’nın sitesinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.

 


Yorum Yazın