İstanbul
Orta şiddetli yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1271 %0.05
37,7729 %0.55
96.226,41 %0.049
3.389,32 0,65
Ara
Muhalif. HABERLER Algida Türkiye, Ford Otosan iş birliği ile şehir içi lojistik operasyonunda elektrikli araç kullanan ilk marka oldu.

Algida Türkiye, Ford Otosan iş birliği ile şehir içi lojistik operasyonunda elektrikli araç kullanan ilk marka oldu.

Algida Türkiye, Ford Otosan iş birliği ile şehir içi lojistik operasyonunda elektrikli araç kullanan ilk marka oldu.

Okunma Süresi: 4 dk

Türkiye’nin dondurmacısı Algida, Ford Otosan ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle 

yüzde yüz elektrikli Ford E-transit araçları, dağıtım ağına katarak 

bir ilke imza attı.  Araçların teslim töreni, Rahmi Koç Müzesi’nde, Unilever Türkiye, Algida ve Ford Otosan yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Dünyada 100, Türkiye’de ise 30 yılı aşkın süredir dondurmanın verdiği mutluluğu milyonlarla paylaşan Algida, “Mutlu İnsanlar ve Mutlu Gezegen” misyonu çerçevesinde, küresel karbon salımını azaltma hedefiyle, şehir için dağıtım filosunu elektrikli araçlarla yenilemeye başladı. 

Ford Otosan iş birliğiyle Algida filosuna katılan Türkiye’nin ilk tam elektrikli hafif ticari aracı E-Transit, Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk tarafından Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü Toloy Tanrıdağlı ve Unilever Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Tedarik Zinciri ve Müşteri Operasyonları Başkanı Graham Sommer’e teslim edildi.  Bu adımıyla Algida, Türkiye’de yüzde 100 elektrikli dondurma araçlarını şehir içi filosuna katan ilk marka oldu. Elektrikli araçlar, Algida depolarında yeşil enerji ile şarj edilecek. Algida’nın şehir içi dağıtım filosu, 2025 sonuna kadar yüzde yüz elektrikli araçlarla tamamlanacak.

Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü Toloy Tanrıdağlı “Türkiye’de bir ilke imza atıp dağıtım ağımıza kattığımız yüzde 100 elektrikli araçlarımızla, operasyonumuzdaki karbon salımını yılda yaklaşık 125 ton azaltmayı hedefliyoruz. ” dedi. Tanrıdağlı, “Türkiye’nin dondurmacısı Algida olarak hem ülkemize hem de dünyamızla mutluluğu paylaşırken, dünyanın önde gelen dondurma şirketi olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Ekosistemimize duyduğumuz saygıyı geçtiğimiz yıldan bu yana dünya genelindeki 3 milyon, Türkiye’deki 260.000 adet dondurma kabinimizin 1 senede harcadığı toplam enerjiyi hesaplayıp yenilenebilir enerjiye dönüştürürerek gösteriyoruz. Kabinlerimizin sarf ettiği enerji miktarı kadar yenilenebilir enerji üreten tesislere destek sağlayarak karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. I-REC yenilenebilir enerji sertifikası ile satın aldığınız elektriğin uluslararası piyasalarda yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını belgeliyoruz.  Bugün ise Ford Otosan iş birliği ile Türkiye'deki şehir içi araç filomuza ilk elektrikli araçları dahil ettik. Operasyonumuzdaki karbon salımını yılda yaklaşık 125 ton azaltmayı hedefliyoruz.” dedi.

Unilever Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Tedarik Zinciri ve Müşteri Operasyonları Başkanı Graham Sommer “2039 yılına kadar değer zincirimiz genelinde net sıfır emisyon hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” dediSommer, “Unilever olarak, 2030 yılına kadar operasyonel emisyonlarımızı sıfırlamak ve 2039 yılına kadar değer zincirimiz genelinde net sıfır emisyon elde etmek için bilime dayalı hedefler belirledik. Filolarımızda elektrikli araçlara geçmek de bunun en temel parçalarından birini oluşturuyor. Algida markamız, Türkiye’de yüzde 100 elektrikli E-Transit araçlarını filosuna katarak dağıtım operasyonlarında kullanmaya başlayan ilk marka oldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde doğrudan dağıtım filomuzun tamamını elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyor, Türkiye’deki elektrikli araç altyapısının gelişmesiyle bu dönüşümü ülke genelinde iş ortaklarımızla yürüttüğümüz operasyonlarımıza da taşımayı istiyoruz.” dedi.

Araçların devir teslim töreni sırasında Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Unilever çatısı altındaki dondurma devi Algida ile iş birlikleri hakkındaki mutluluğunu; “Elektrikli mobiliteye olan bağlılıkları için Algida’ya en içten teşekkürlerimi sunarım. Birlikte, karşılıklı değer yaratmak ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek için çalışıyoruz. Olağanüstü verimliliği, üstün performansı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle E-Transit, otomotiv endüstrisinin elektrikli dönüşümüne öncülük etme vizyonumuzun en güzide sembollerinden biri. Filo kullanıcılarına elektrikli mobilitenin faydalarını tam olarak benimserken iş taleplerini etkin bir şekilde karşılamaları için daha fazla esneklik ve güven sunarak onları güçlendiriyor. Özetle ticaretin sadece bugününe değil, geleceğine de yön veriyor.” sözleriyle dile getirdi. 

Unilever markalarından Algida bu adımla Unilever’in İklim Geçişi Eylem Planı’nda belirtilen, 2039 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefini de destekliyor. 2020’li ve 2030’lu yıllarda ise öncelikli odağını, sera emisyonlarını azaltmak üzerine kurguluyor. Algida, Ağustos 2023 itibarıyla filosuna dahil ettiği 20 araçla başlayan şehir içi elektrikli dağıtımı, takip eden 5 yılda tüm doğrudan dağıtım ağına yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

Türkiye’nin dondurmacısı Algida, mutluluğu paylaşmaya devam ederken hem ülkeye hem de gezegene, mutlu bir gelecek sağlamak için sürdürülebilirlik alanında çalışmalarına hızla devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *