İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4573 %-0.07
36,4748 %-0.32
3.508.266 %3.257
3.061,67 0,27
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Uzmanlardan Ramazan'da tokluk sürenizi artıracak tavsiyeler

Uzmanlardan Ramazan'da tokluk sürenizi artıracak tavsiyeler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, sahurda doğru beslenmenin gün içindeki önemini anlattı. Yeşilyaprak, "Sahur öğününde ilk çatalınızı karbonhidrat kaynaklarından almak yerine sebze yemekleri veya salatadan tercih etmeniz kan şekerinizin daha yavaş yükselmesini sağlayarak, günlük tokluk sürenizi artıracaktır" dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan’da ülkemizin bu yıl ortalama oruç süresi 13 saat olacak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, oruç tutacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Sahurda yenilecek olan yiyeceklerin gün içinde çok önemli olduğuna değinen Yeşilyaprak, "Sahurda yapılacak ufak bir değişiklik, günlük tokluk süresini artırabilir. Sahurda ilk çatalı karbonhidrat kaynaklarından almak yerine sebze yemekleri veya salatadan almak, kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayacak ve bu da oruçluyken tokluk süresini artıracaktır. Sahurda tüketilecek zeytin, zeytinyağı ve avokado gibi tercihler de gün içinde daha dinç ve enerjik hissetmenize yardımcı olacaktır. Öte yandan sahura kalkmadan oruç tutmak da ciddi zararlar doğurabilir. Uzun süreli açlık kişide ciddi miktarda ani şeker dalgalanmalarına yola açar. Bu da halsiz ve yorgun hissettirebilir. Mutlaka sahur yapmalısınız" ifadelerine yer verdi.

ŞERBETLİ TATLI YERİNE HURMA

İftardan yaklaşık yarım saat sonra spor yapılması gerektiğinin altını çizen Yeşilyaprak, "İftarda bir anda yemeğe yüklenmemek gerekiyor. Yavaş yavaş ve çiğneyerek tüketmek gerekiyor. Uzun süre susuz kalan vücuda mümkün olduğu kadar abartmadan 1 su bardağı su ile başlayın. Fazla su içmek iftarda yemek yemenizi ve mide enzimlerinizin çalışmasını olumsuz etkileyebilir. Şerbetli tatlılar yerine kan şekerimizi yavaş yükseltecek hurma, ceviz, balkabağı veya ayva tatlısı gibi tercihler yapılabilir. İftar yaptıktan sonra 30 dakika dinlenilip yapılacak olan yürüyüşler de sindirim sistemine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *