Devreye lobi mi girdi?

Olimpiyatlara bir gün kala, Tuğba Şenoğlu yerine sakat İlkin Aydın’ın kadroya alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpiyatlara bir gün kala, Tuğba Şenoğlu yerine sakat İlkin Aydın’ın kadroya alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!
Abone ol
2024 Paris Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda turnuvaya bir gün kala şaşırtıcı bir değişiklik gerçekleştirildi. Tuğba Şenoğlu yerine, sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan fakat Paris kafilesinde yer alan İlkin Aydın yazıldı. Bu durum voleybolseverlerin büyük tepkisini çekerken, kararın liyakatten uzak olduğu ve Şenoğlu’nun hakkının yenildiği düşünülüyor.

Muhalif Özel - Oğuz Büber

Londra 2012 ve Tokyo 2020'nin ardından Paris 2024 Olimpiyatları'nda mücadele etme hazırlığı içerisinde olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda turnuvaya sadece bir gün kala oldukça şaşırtan bir değişiklik yaşandı.

Sakatlığı sebebiyle 12+1 kişilik kadroya dahil edilmeyen Galatasaray sporcusu İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu'nun yerine kadroya dahil edildi. Milli takımın Paris'teki son antrenmanında bile yer alan Tuğba Şenoğlu, kadrodan çıkartıldığını öğrenince büyük şok yaşadı.

Tek şok yaşayan Şenoğlu değildi tabii. Bu durum on binlerce voleybol takipçisinin de dikkatini çekti. 

Sosyal medyada konuya ilişkin aşağıdaki vereceğimiz örnekler gibi birçok sert eleştiri yer aldı:

“Tuğba'nın herhangi bir yeri kırılmadıysa bu yapılan psikolojik şiddetten başka bir şey değil. sakatlıktan yeni çıkan, aylardır maç yapamamış, antrenmanlara katılamamış oyuncu için kadrodan sağlam oyuncu çıkarmak hem o oyuncuya hem takımına yazık etmektir ya. çok yazık çok.”

“Tek bir camianın gönlü olsun diye, ülke sporunun her branşında liyakatten uzak kararlar alınıyor. böyle kepazelik yok. normal şartlarda kadroya alınmamış bir kadını, sırf o camianın lobisinin gücüyle, ondan daha fazla hakeden başka bir sporcunun yerine kadroya aldılar. Reziller”

“lobisi yok, kimse onu ittire ittire bi yere getirmeye çalışmıyor diye daha sabah manşet maçını kazananlar arasında gülerken sakat bir oyuncu için kadrodan çıkarıldı, bu kötülüğe susan dilsiz şeytandır”

“Sakatlık olmadığı sürece isimlerden bağımsız şu aşamada değişikliği yapmak kadrodan çıkarılan oyuncuya çook büyük ayıp gerçekten aşşırı saçma. Son dakika yapılacak iş mi bu ??”

“❌ lobisi yok 

torpili yok

sakatlığı yok

kibri yok

alnının teri var

hırsı var

ruhu var

yeteneği var

fakat ne yazık ki sporda önemli olan yetenek değil lobidir. bunu bugün bir kez daha gösterdi bize bu acımasızlar”

"ilkin aydın… hak ettigini düsünüyorsan eyvallah. 5. smacör olarak oturursun kenarda. arada sahadakilere alkıs malkıs. elifle goygoy. ama mesela olimpiyat takımlarından hangi birine karsı oynayabilirsin? hicbirine. bak söylüyorum, hak ettigini düsünüyorsan eyvallah"

“3 aydır ayağının üstüne basamayan smaçör için sağlıklı bir smaçörün kadrodan çıkarılmasını her açıdan ucubece buluyorum”

"🚨LOBİ OLİMPİYATLARDA🚨

💥 İlkin Aydın Olimpiyat Kadrosunda

⚡️ İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu yerine olimpiyat kadrosuna dahil edildi

📌 İlkin Aydın’ın sakatlığının bulunduğu ve sırf gs olimpiyatlara oyuncu gönderdi demek için dahil edildiği söyleniyor.."

“Zaten Hande’nin sakatlığı varken bir başka sakatı almanın ne gibi bir gerekçesi olabilir ya? Voleybol iyi yönetiliyor derken orayı da bir camianın lobisi ele geçirmeye başlamış demek ki. Yazık valla, koca ülke bir kulüp mutlu olsun diye sıraya girdi.”

 

 


Yorum Yazın