İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0043 %0.3
37,3917 %-0.03
97.239,13 %-0.71
3.313,18 0,51
Ara
Muhalif. HABERLER Yerli tekneler denizlerde

Yerli tekneler denizlerde

Yerli tekneler denizlerde

Okunma Süresi: 2 dk

Ordu Büyükşehir Belediyesi yelken, kano gibi su sporlarını başlatan, Şehit Temel Şimşir Gemisi ile Kuzey Yıldızı teknelerini ile unutulmaya yüz tutan tekne üretimini de canlandırdı.

ORDU (İGFA) - Tasarım, üretim ve satışı Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ORYAZ tarafından gerçekleştirilen tekneler için Fatsa’da kurulan fiber-kompozit üretim merkezinde Ordu’nun yerli tekneleri profesyonel ekip tarafından imal ediliyor. Teknenin başlangıcından denize indirilişine kadar imalatın tüm aşamaları özel bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. 2021 yılında üretimine başlanan tekne imalatında tasarımı mühendisler tarafından yapılan model tekneler, uzman ustalar tarafından imal ediliyor.

İlk aşamada iki model ile başlayan çalışmalarda üretimi artıran Büyükşehir Belediyesi gelinen noktada nostalji kayıklarından balıkçı teknelerine çeşit çeşit tekne üretimi yapıyor.

ORDU TEKNELERİ EGE DENİZİ’NDE

Çeşitli şehirlerden gelen siparişlere dayalı imalatın yapıldığı merkezde inşa edilen tekneler Türkiye geneline pazarlanıyor. Ordu’da üretimi yapılan teknelerden birisinin satışı geçtiğimiz günlerde tatil beldesi Marmaris’e yapıldı. Ordu’nun yerli teknesi böylelikle Ege sularında turizm faaliyetini sürdürecek.

YENİ İŞ SAHASI DOĞUYOR

Tekne üretim çalışmaları ile deniz ve denizcilik faaliyetlerinin canlanmasının yanı sıra yeni bir iş sahası doğan Ordu’da istihdama önemli ölçüde katkı sunması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *