MHP’nin çağrısı sonrası İmralı ziyareti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 günkü Parti Grup toplantısında İmralı’da mahkûm bulunan “terörist başına” yönelik olarak yaptığı bilinen çağrı üzerine DEM Parti’nin iki Milletvekili 28 Aralık 2024 günü İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gittiler. Terörist başı ile görüştüler. İki Milletvekili’nin “Basına ve Kamuoyuna” yaptıkları açıklamanın metnini internette medyada okuduk.
Açıklamada hem DEM partiye ait olarak yer verilen, hem teröristbaşına atfen nakledilen sözlerdeki üslûp, ifade ve kavramlar, MHP Lideri’nin çağrısı üzerine DEM Parti aracılığı ile terörist başıyla başlayan iletişim sürecinde teröristbaşının ve DEM Parti’nin güttüğü sakim emelleri ve amacı belli etmektedir.
İmralı’ya giden DEM Milletvekilleri açıklamada “Sayın Abdullah Öcalan” hitap ifadesine yer vermişler.
Açılamada teröristbaşına atfen nakledilen görüşler arasında özellikle şunlar özel dikkat gerektirmektedir:
1. “Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi bir sorumluluk olduğu kadar tüm halklar için de kader belirleyici bir önem ve aciliyet kazanmıştır” ifadesine yer verilmiş.
Konumuz “terördür”; "teröristlerdir", PKK terörüdür. Konu Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk kökenli vatandaşları ile Kürt kökenli vatandaşları arasındaki “kardeşlik” bağlarını, birlikte iç içe yaşama duygusunu ve bunları güçlendirmek değildir. Türk kökenlilerle Kürt kökenliler arasında yurttaşlık, kardeşlik, yakın akrabalık, dindaşlık, aile ve dostluk, meslektaşlık, duyguları, bağları başlangıçtan itibaren esasen kurulmuştur, mevcuttur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi etnik kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarına fırsat eşitliği vermiştir. Aynı yüksek eğitim kurumunda tahsil gören aynı etnik kökene sahip iki vatandaştan biri Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı, diğeri “bölücü teröristbaşı” olmuştur.
Teröristbaşı Türkiye’nin hasımları olan Devletler tarafından yönlendirilmiş, onlara sığınmıştır.
Konu terörizmdir, PKK terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle, PKK terörüyle mücadelesidir. PKK teröründen Devletimizin Kürt kökenli vatandaşları da çileler çekmiştir.
Bu gerçekler ve olgular karşısında “Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi bir sorumluluktur” demek riyakârlıktan da öte bir ifadedir.
2. Mesajdaki “tüm halklar için de kader belirleyici bir önem ve aciliyet kazanmıştır” sözü ayrıca teröristbaşının bölücü ve bölücülüğü kışkırtıcı niyet, amaç ve hedeflerini ortaya koymaktadır.
“Tüm halklar”, “kader belirleyici” ifadelerini, bunlarda mündemiç “üniter” Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalama sakim siyasî niyetini, emelini Anayasa Hukukçularımızın, siyaset bilimcilerimizin isabetle değerlendireceğinden eminiz.
Ayrıca, belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti “üniter” bir Devlet olarak kurulmuştur ve bu vasfıyla ilelebet yaşayacaktır. Türkiye’de “halklar” yoktur. ATATÜRK’ün “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” vecizesinden anlaşılacağı üzere Türkiye’de sadece “Türkiye Halkı” vardır.
3. “Gazze ve Suriye’de yaşanan hadiseler göstermiştir ki” denilerek, “bu sorunun çözümü artık ertelenemez bir hal almıştır” görüşüne yer verilmesi, Türkiye’ye bir göz dağı verme teşebbüsüdür. Başlı başına bir tehdit ifadesidir. Teröristbaşının “Gazze ve Suriye’de yaşananlarla” paralel kurmasının anlamı üzerinde yetkili makamlarımızın özellikle durmasında fayda vardır.
4. “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim” ve “Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadesindeki hadsiz ve ölçüsüz üslûbu, teröristbaşının kendisini Devletimizin Cumhurbaşkanı ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir siyasî Parti’nin Genel Başkanıyla eş konumda ve Türk siyasetinin meşru bir siyasî unsuru görme iddiası olarak değerlendirmekteyiz.
Bugün NTV haberlerinde dinledim ve haberin metnini internette okudum. Bir siyasetçimiz teröristbaşının cevabı hakkında konuşurken "oradaki (açıklamadaki) ifadelerden anlaşılacağı gibi bu çağrıya (MHP Lideri'nin çağrısı) pozitif bir yaklaşım içinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar" şeklinde bir dil kullandı.
"Olduklarını kendileri ifade ediyorlar" şeklindeki çoğul bir dil sadece "mevkice yüksek, yaşça büyük", vesaire saygıdeğer şahsiyetler için kullanıldığından, terörist başının cevabı ve tutumuna ilişkin olarak saygılı bir üslubun kullanılması dikkatimi çekti!