WORLDFOOD2024, 3 Eylül 2024 tarihinde TUYAP’da açıldı. Her zamanki lokasyonun da birbirinden lezzetli, lezzetli olmasının yanında bir o kadar renkli bir fuar; hem iş dünyasına hem de meraklılarını bekliyordu.
Gazi Antep’in dalından koparılmış taze damak lezzetlerinden fıstıklarından, Ordu pizzasına, Yayla Gıda gibi enfes ürün yelpazesine, Harika tatlardan, elbette Uluslarası standatlarda Stanislav Sydorov(Ukrayna),Unsan’ın yerli ve milli çeşitliliğinden, Bahca’ya, Mortella enfesliğinden, Deya’nın(Özbekistan) eşsiz çeşitliliğine.
Anlayacağınız Balkanlardan, Asya’ya dünyanın tüm lezzet dinamitleri bu istasyondaydı.
İnsan, baktıkça memleketi ile gurur duyuyor. Elbette ilginç tatlarda mümkün mesela popüler Rus içeceklerini üreten, Afanasy’du.
1976 yılının, Nisan ayında ilk bira üretimine başlayarak, Holding gelişimini dinlediğim stantta, kırk yıllık istikrarlı geçmişi ile kendi markasını bol çeşitliliği ile sunmakta.
Halihazırda; Estonya, Çin,Belarus, Ermenistan, İsrail, İran, Almanya ve Amerika pazarında başarı ile ilerlediklerini ifade ettiler.
İçecek çeşitliliğinin temel bira markası olarak Alman Doemens Akademisi’nden uzmanların desteği ile ilerlediklerini belirttiler.
Nippel’in reklam kampanyası ve FIFA Dünya Kupası Katar (2022) ile Türkiye’de de İzmir’de temsilcilikleri bulunmakta. Meşhur “Marochnoe” ile ülkemize giriş yapmış bulunmakta.
YERLİ TADLAR
MORTELLA, Hatay’dan kendi markasının hakkını fazlası ile vererek içlerinde sıyrılırken. Ürün çeşitliliği damak zevki olan ve farklı tatları sevenler için ilk sırada yer almakta.
Yoğun kalabalıkta, stantlarında ziyaret ettiğimiz Fuat Arslan’n tattırdığı ve “tadını özlerseniz ayın 6’na kadar buradayız” dediği stand son gün maalesef diğer tüm standtlar gibi izdihama uğramıştı.
Son gün ( 6 Eylül 2024) saat dört itibari ile kapanan alanlarda bilhassa Arap kadın müşterilerin toplanırken, standtlara izdihamını keşke görmeseydik.
Dolayısı ile bazı firmaların, ziyaretçilere toplarken bıraktıkları hediyeler, hediyelikten çıkarak kapış haline dönüşmesi, henüz saat iki olmamışken “yağma” var diye ziyaretçilerin kapıda bekletilerek, azar azar alınması, görülmemesi gerekenlerdi.
Gelelim, bu fuarın en güzel kısmına.
YERLİ MALI YURDUN MALI
ANNE DANTEL ÖRTÜSÜNDEN DAMAK TADI
İşte yenilikçilik böyle doğuyor!
Vizyon sahibi olmak.
Herkes bilir annelerimizin kendi sarayları evlerinde; salonlarda, misafir gelecek diye dolap içlerine, TV üstlerine, tüllere, tepsi örtülerine kadar geçirken hatta ilkokulda iken bazı şanslı kız çocuklarına nasip olan okul önlüklerinin süslü, oldukça özenilmiş dantel yakalıkları artık baş tacı ekmeklerimizde.
UNSAN
Samsun’da temellenen, Türkiye’de ise Silivri’de faaliyetlerini yürüten firmanın bir kolu Rusya, Rostov’da.
İşlenmiş gıdalar üzerine geniş bir çeşitlilik sunuyor ama bu firmada temel özellik, ekmeklerin üzerine kadınlarımızın kurabiye, pasta ve keklerde yaptıkları yaratıcılığı zirveye taşımış olması.
Nedir, bu dersek hemen açıklayalım:
Ekmek hamurunu fırına vermeden önce anne el örgüsü ve göz nuru dantel örtüsünü, açtığı ve şekil verdiği hamurun, tekstilde ki adeta son ütücüsü gibi üstünü o örtü ile kapatarak inanılmaz güzel görüntü veren şekli, fırına gitmeden az önce vermiş olması.
Salgın döneminde herkesin yemek yapıp, ekmek makinalarında üretime geçtiği dönemde bu yazıyı okuyanlar kesin hemen değerlendirirlerdi. Tabi ellerinde hala dantel örtü var ise.
Eskicilerde var, bizden söylemesi evde denemek isteyenlere.
Stand boyunca sohbet ederken fırına verdiği ve “beklerseniz, beş dakika sonra çıkacak” dediği taze kaşarlı poğaçamızı da yedik. Çok lezzetliydi.
Yolunuz düşerse, UNSAN’n sırrını siz değerli okuyucularımıza sunduk.
Gerisi sizin damak zevk ve tercihinize kalmış.
EMEL SEÇEN
Yorum Yazın