CHP listesindeki CHP’li olmayanlar, AKP listesindeki AKP’li olmayanlar…
CHP listesindeki CHP’li olmayanlar, AKP listesindeki AKP’li olmayanlar; Hizbullahçılar ve Ülkücülerin aynı ittifakta boy göstermeleri… Bu seçimlerde siyasi partilerin kadroları o kadar karışık ki… Tek realite ise halkın fikrinin yansımasını yine listelerde göremememiz oldu…
Durum tespiti yapmak gerekirse;
CHP listelerinde Saadet Partisi’ne 24, DEVA Partisi’ne 25, Demokrat Parti’ye 4, Gelecek Partisi’ne 19 toplam 72 vekile yer verildi. Ayrıca CHP listelerinin üst sıralarına yerleştirilen 5 İyi Partili de var.
Hepsi bir araya gelse yüzde 10’u bulamayan partilere bu kadar yer verilmesi eleştirisi bir yana ‘’Altılı Masa’’ sayesinde Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı olduğu için bu fedakarlığı yapması gereken de CHP örgütü denebilir elbette.
Ama bazı isimler var ki; bunu kamuoyunun da, parti üyelerinin de anlaması zor…
Örneğin; “Kemalizm ırkçılıktır” sözleriyle hatırladığımız Yüksel Taşkın. FETÖ yüzünden hapis yatmak zorunda kalan Tuncay Özkan’ın bile üstünden İzmir’den aday gösteriliyor…
Parti kurultaylarına teveccüh görmese de her zaman baş üstünde taşınan, tecrübeli siyasetçi eski bakan CHP’li Erdoğan Toprak’ın eski eşi avukat Ece Güner’in İyi Parti’den kesin seçilecek yerlerden adaylaştırılması var mesela…
AK Parti’nin eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de İyi Parti’nin Ordu 1’inci sıra adayı.
Ergenekon-Balyoz kumpaslarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP’nin Ankara milletvekili adaylarından.
Ana muhalefetteki en kaotik isimler olarak bunları gösterebiliriz.
Gelelim iktidar cephesindeki tabloya;
Bu seçim için bir araya gelen liderlerin her biri toplumun vicdanında bambaşka yaralara tuz basıyor ve unutulmuş sanılsa da, hafızalarda yeri kaybolmayan başlıklar gözümüzün önüne geliyor.
Gaffar Okan’ın katillerini savunanlar olarak zihinlere kazınmış Hüda Par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesini duruşma salonlarından kovan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Merve Kavakçı TBMM’den kovulurken tempo tutan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve diğerleri…
Bu tespit ettiklerimiz, listelerde yer alan isimler…
Peki ama yıllarca verdikleri emekleri ve iktidar olacağına belki de ilk defa bu kadar inanan diğerleri?
Acaba onlar ne düşünüyorlar?
Ya da iktidar cephesinde yılarca verdikleri emeklere rağmen dışarda bırakılanlar…
Kendileri yerine oğulları kızları meclise taşınanlar için ne düşünüyorlar?
O kadar çok soru işareti var ki…
Siyaseti biz farklı görüşlerin çarpıştığı bir alan olarak biliyoruz…
Şu anda ise aynı görüşler karşıt partilerde, farklı görüşler aynı partilerde…
Çok ilginç…