İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.01
36,5949 %0.01
3.429.900 %0.29
3.064,76 0,37
Ara

En Büyük Sermaye Eğitim

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
En Büyük Sermaye Eğitim

8.Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, 10 Aralık 2024 tarihinde “Üçüz Dönüşümün Kesişim Noktası: Sermaye Piyasaları” başlığı ile gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinde Wyndham Grand İstanbul’da oldukça yoğun kalabalıkla başlayan açılış, ilerleyen saatlerde hızla dönüştürülen üç salon ile konferanslarına devam etti.

Evet, ekonomi, para ve piyasalar ama gerek Darülşafaka’nın standı gerekse panellerinde birinde “eğitim” ile gerçekleşen konferans oldukça nitelikliydi. Zaten konu da “Nitelik”di.

Çağ değişiyor, evet. Ama çağı yakalamakta önce eğitim ve eğitim kalitesinden geçmekte.

Çağı yakalayabilmenin yollarını üç aşama üzerinden temellendiren kongre bunu; Dijital /Yeşi/Toplumsal Dönüşüm başlıkları altında birbirinden değerli katılımcı sunumları ile tamamladı. Hepsine yetişmek üç ayrı salonda mümkün olamayacağı için bende yer eden ve yazımın ilk satırlarında bahsetmiş olduğum “nitelikli eğitim” bölümünden bahsederek en büyük sermayemizin aklımız, sağlığımız ve donanımımız olduğunu hatırlatan. Bunda katkısı olan “Eğitimde Değişen Yaşamlar”-Demografik Fırsatlar,Eğitim ve Geleceği Kazanmak” olarak; Nasıl Bir Ekonomi Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ moderatörlüğünde ve Prof.Dr.Burak Arzova/Prof.Dr.Erhan Erkut/Prof.Dr.Mehmet Fatih Aysan ile gerçekleşti.

Ortak nokta bu kadar üniversite açılmadan da başarılı olunabileceğiydi. Prof. Arzova, her yıl kendilerine hangi bölüm için kontenjan gerektiği sorulduğunu ihtiyaç olmayan yerleri belirttikleri halde açılmasını, o zaman niye bize soruyorlar bildiklerini yapacaklarsa olarak ifade etti. Bir an evvel kaybettiğimiz yolu kazanmanın bu farkındalığa varmamız gerektiğini belirtti. Diğer yandan kendi kurmuş olduğu Prof.Dr Erhan Erkut ise nitelikli eğitim vermeye çalışan örnek olabilecek eğitim kuruluşu olarak gösterebileceği projesi YetGen’de kendilerine destek olamayan kuruluşlar yüzünden kendi maaşından ödemeleri yapmak zorunda kaldığını ifade ederken eğitim vakıflarının bu konuda yetersizliğine değindi. Pek çok üniversite olduğunu ancak diploma verirken öğrenciye hayata dair kazanım sağlamadığını, alan belirlerken öğrenciyi özgür bırakmayan bir zihniyetin hâkim olduğunu belirtti ve sözlerini “Biz bu kafa ile daha çok konuşuruz” dedi.

Diğer konuşmalardan ilginç olanlar ise “Şimdi Nereye? Sermaye Piyasamızın Dönüşüm Şifreleri” başlığı altında Finansal Okuryazarlık ve yeni eğilimler, sosyal medyanın ve dijital platformun etkilerinde ise yatırımcı profillerinde kadın faktörünün tahvil olarak artışta olduğunu ve yapılan analizlerde bunun beyaz yakalı kadınlarda artışta olduğu gözlenirken. Parası olanların ne giyip, ne takip ettikleri araştırıldığında Prada, Louıs Vuitton ile başlayarak daha az sınıf farklılıklarına göre kiminin Zorlu Psm de yemek yemeği tercih ettiği gibi analizler ilginçti.

Tabii para olurda çarşıda, pazarda, her alanda kadın olmazsa olmazdı.

“Kadın Liderliğinin Dönüştürücü Gücü: “50=50 Kapsayıcı Gelecek” başlığı ile kadınların eğitimi, istihdama doğru şekilde katkısı ve güçlü kadın, güçlü gelecek başlıkları altında elbette Leyla Alaton, Elif Çapcı(Beymen), Pamir Karagöz( TSPK Yönetim Kurulu Başkanı)’dü.

Oldukça başarılı kongrede katkısı bulunan herkese teşekkürlerimizle.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *